Hei hei Amarok

Amarok on ollut lempisoittimeni amaroK-ajoista lähtien. Nyt se on kuitenkin ohi. Syy tähän ei ole Postgre-kantojen tuen pudottaminen tai kakkosen laajakuvanäytöille suunniteltu ulkoasu. Syy on ettei Amarok suoriudu olennaisesta tehtävästään – eli musiikin soittamisesta – ilman että minulla palaa hihat ja tekisi mieli heitellä asioita.

Syy numero yksi: etäkokoelmien soittaminen daapilla on epävakaata, ja kappaleista leikkaantuu välillä paljonkin lopusta pois. Syy numero kaksi: etäkokoelmien soittaminen sshfs:llä lähiverkossakin on uskomattoman vaikeata. Kun kappale vaihtuu automaattisesti, soittaa Amarok muutaman sekunnin ja hyppää sitten heti seuraavaan. Käsin kappaleen vaihtaminen voi kestää kymmeniä sekunteja.

Ja syy numero kolme sai minut lopulta luopumaan siitä. Jos Amarok on ns. jumissa jauhamassa jotain juttujansa mitä se usein tekee, sen käyttäminen esimerkiksi globaaleilla pikanäppäimillä saa koko KDE:n olemaan reagoimatta näppäinsyötteeseen. Uskomatonta, eikö olekin? Ja tämä bugi on ollut jo iät ja ajat. Mikä pahinta, myös hiiri on mahdollista saada jumiin, siten että painikkeen painaminen tuottaa vain ikkunansiirtokursorin. Mahtavaa! Siinä sitten vaihtoehtoina on 1) tapa X 2) tapa kone, eli toisin sanoen menetän istuntoni vaikka en osallistuisi arvontaan. Joskus jumitus menee ohi hetken päästä, joskus ei.

Jään varmasti kaipaamaan Amarokin mahtavaa soittolistojenhallintaa ja hyvää suomennosta (itse kun olen siihen paljon aikaa uhrannut). Välillä on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin. Siinä missä missä toiset vaihtavat distroja useammin kuin kravatteja, olen minä alusta saakka ja edelleenkin Gentoon käyttäjä. Ja kyllä vielä toistaiseksi pysynkin vaikka ei sillä nyt loistavasti mene.

Ehdotuksia vaihtoehtoisista soittimista otetaan vastaan.

-- .