Luonnon helmassa

Kaksi kissaa maleksii pihalla. Aurinko kuumottaa ihoa. Vaihdan istuinpaikkaani pöydän toiselle puolelle, jota varjostaa suurehko puu. Seurassani istuu ihmisiä Saksasta, Briteistä, Transkasta, Ruotsista ja Hollannista. Keskelle pihaa on rakennettu pienoisrautatie, jossa tosin ei ole junaa. Takanani seisoo metrin korkuinen hymyilevä pingviini. Pihaa reunustaa kaksi vanhahkoa rakennusta ja läjä puita. Silloin tällön linnunlaulun peittää alleen jonkin matkan päässä menevä juna. Samalla suunnalla on myös joki. Joen nimi on Ruhr. Istun Linuxhotellin pihalla Essenissä. Meneillään on KDE:n verkkotiimin WebWorld2011 -tapahtuma. Tavoitteena on kehittää ja ratkoa KDE:n verkkosivujen ongelmia laidasta laitaan. Oma roolini on auttaa MediaWikin kanssa sekä korjata ongelmia kirjoittamastani laajennoksesta, joka mahdollistaa wikisivujen kääntämisen muille kielille.

Eilen oli barbeque-ilta. Paikallisissa kaupoissa ei näemmä ole mitään muuta kuin porsasta – ei kalaa tai nautaa. Lihaa ja hedelmiä grillattiin riippuvalla grillillä, joka toimi yllättävän hyvin yhdeksän nörtin käytössä. Juomia saa ilmaiseksi hotellin juomakaapista – täytyy tosin mainita, että hiilihappokammoiselle tarjonta on kovin vähäistä. Tänään ruuaksi oli pitsaa, joiden hinnat olivat halvimmillaan käsittämättömät kaksi ja puoli euroa. Syy pitsaruokaan ole muuten se, ettei kukaan muistanut eilen käydä kaupassa!

Hotelli on varsin hulppea – löytyy niin kuntosalia kuin saunaakin. Joissaikin huoneissa on keittiö. Pihalle on piilotettu kaiuttimia sinne tänne, joista voi soittaa musiikkia sisäänkäynnin lähellä olevasta hallintapaneelista. Ovissa on elektroniset lukot, joista kuuluu kovaääninen pärinä, kun niihin heilauttaa avainta. Taidonnäytteinä on saksalaisesta insinööritaidosta on pistorasia, jonka ollessa käytössä ovi ei mahdu avautumaan tai sulkeutumaan. Lisäksi valokatkaisimet ovat aina vessan ulkopuolella. Omassa huoneessani on kaksi sänkyä ja niitä kookkaampi sohva. Huoneessa on tietysti telkka ja hyvinvarustettu kylpyhuone ammesuihkulla. Kesti hiukkasen aikaa löytää miten itse suihkun saa päälle, sen verran erilaisia liikkuvia namskoja ja vilkkuvia valoja ammeessa oli.

Vaikea päättää onko tämä enemmän lomaa vai työtä, sen verran rentouttavaa täällä on. Toisaalta pieni yhdeksen hengen kokoonpanomme on saanut jo kahden päivän aikana paljon aikaan ja se jatkuu vielä sunnuntaihin.

Vaikea kuvitella, että Suomessa olisi samankaltainen pelkästään Linuxiin ja avoimeen koodiin erikoistunut hotelli.

-- .